JarnoEskelinen Tuhat tekoa on enemmän kuin yksikään sana!

Vesisateessa ja pakkasessa jonottamiselle loppu!

  • Vesisateessa ja pakkasessa jonottamiselle loppu!

Suomen häpeäpilkku on leipäjonot. Ne nöyryyttävät entisestään ahtaalla ja heikossa asemassa olevia ihmisiä. Ruoka-apu voidaan hoitaa muutenkin kuin jonottamalla. Kansalaistoiminnan tiloja voidaan hyödyntää myös ruokajakeluun. Nuorisotilat ovat erinomainen olemassa oleva ratkaisu ruoka-aputoiminnalle ja tiloiksi. Nuorisotilat ovat yleensä iltapäiväkäytössä ja niiden muu käyttöaste on vähäistä, esimerkiksi aamupäivisin. Suurimmat kaupungit pystyvät hyödyntämään tiloja jo nyt.

Uusi malli hävikkiruuan jakeluun

Jakelun koordinointi hoidetaan siten, että tiloihin sijoitetaan kylmäaltaita vaikkapa käytettynä, jolloin niitä saadaan myös edullisesti.

Ruokajakelu voidaan hoitaa jokaisessa kaupunginosassa arkipäivinä. Työntekijät ovat joko vapaaehtoisia tai kuntouttavan työtoiminnan tai työttömälle työkokeilun kautta. Tämä lisää työllisyyttä, osallisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka on yksilön ja yhteiskunnan etu.

Kansalaistoiminnan tiloissa olevia teollisuus- ja kauppahävikkiruokia voidaan toimittaa pitkin viikkoa eri pisteisiin vaikka päivittäin täydentämään hyllyjä ja pakastealtaita, niin sanotun sosiaalisen marketin periaatteella.

Avuntarpeessa oleva voi hakea kerran viikossa ruokakassin haluamanaan päivänä. Seuranta voidaan toteuttaa kaupunkikortilla tai muulla yksilöidyllä kortilla kuten Kela-kortilla. Seuranta toki vaatii tunnistautumisen omassa kaupunginosassa muun muassa sosiaalitoimen, diakonian tai Kelan ohjauksen  kautta.

Näillä yksinkertaisilla toimenpiteillä pysäytämme ruokajonot esimerkillisellä tavalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat